Volta Maria by Ironman

Ja estem a mitjans de maig i sembla que les pluges encara ens acompanyaran alguns dies. Pels que sortim en bicicleta, correm el risc de mullar-nos però per contra ens trobem un bosc humit i ple d’olors d’ arbres i matolls.

Amb alguns dubtes d’última hora ens presentem 5 Qk’s a les portes del taller. Canvi de pastilles després de malmetre-les per corriols de la Garrotxa, i enfilem per corriols cap a la riera de Gaià. Avui toca per unanimitat fer una Volta María. De ben segur que dels millors circulars per fer en aquesta vessant del Parc. Pujada no per típica menys exigent per la Pineda. Aviat ens posem a ritme per allò de recuperar el temps perdut i anar-nos posant en forma de cara a les tres jornades que tenim per endavant. Els pulsòmetres es posen en màxims i anem enfilant a ritme fins els Caus. Reagrupem I passem per la Pastora veient de lluny com alguns llamps il·luminen el Vallès. Torrota i avall. Toca abrigar-se a l’alçada de les Foradades i baixar per una de les trialeres més divertides del Llac Petit. Primer la de la Torre eléctrica, i amb solució de continuïtat sota Plaça Catalunya baixem arriscant per Portal de l’ Àngel i Portaferrissa apurant cada curva del corriol posant la clavícula del Lapi a lloc.

Amb accés a la pista, ens desviem d’ equerres amb motiu dels X games i fem el tram de descens amb dos salts d’ autèntic vertígen. Ja estem al Llac Petit i tornem baixant per pista donant per acabada la sortida d’ avui.

Al final es confirma que la Volta Maria és un valor segur. Té una mica de tot. Amb quasi 25 kms i més de 600m de desnivell positiu a ningú deixa indiferent. Avui hem sigut cinc els qui hem desafiat el mal temps. La propera setmana pel Ripollès en serem 18. De la mateixa manera que aquesta típica sortida, èxit assegurat. La Bi6000 ens espera amb els braços oberts.

Leave a Reply