Sortida Cultural en bicicleta per les masies de Terrassa

Sortida Cultural en bicicleta per les masies de Terrassa
Pedalant per Les Fonts

Ahir diumenge 23 de juny de 2013, varies QKs de Llum vam assistir a la sortida cultural en bicicleta per les masies de Terrassa organitzada per L’Associació Biter.cat (BiciTerrassaClub), anteriorment dins de l’associació BACC (Bicicleta Club de Catalunya). El nou grup de ciclistes Biter.cat te com a objectiu la promoció de la bicicleta com a mitjà de transport i lleure a Terrassa.

bicicletes i ciclistes ruta biter.cat masies terrassa
Pedalant per Les Fonts

La ruta en bicicleta es va iniciar a les 9 del matí des de l’Estació del Nord en direcció cap a l’est de la ciutat passant per l’antic camí dels monjos (ara convertit en carrer asfaltat amb aquest mateix nom), barri de Can Parellada, Les Fonts, Serra de Galliners i finalment tornada a Terrassa per pista del costat de la riera de Rubí. La ruta es va acabar sobre les 12 del migdia a la Plaça Vella de Terrassa, on varies QKs i més ciclistes vam prendre un refresc tot comentat els llocs nous que havíem vist pels entorns de la nostre ciutat. A la nostre galeria multimèdia podeu veure les fotos de la sortida.

bicicletes Plaça Vella Terrassa Biter.cat
Ciclistes a la Pl.Vella de Terrassa

Track del recorregut de la ruta per les masies de Terrassa:

Al final del recorregut BiTer.cat es va fer entrega de la Guia de la Bicicleta a Terrassa per moure’s en bici per la nostra ciutat. Podeu descarregar les guies en format digital PDF als següents enllaços:

Guia de la Bicicleta a Terrassa, mou-te en bici (web oficial Ajuntament Terrassa.cat)

Guia de la Bicicleta a Terrassa, mou-te en bici (web BACC.cat)

poster terrassa mou-te bici bicicleta

D’altre banda, també es va aprofitar la sortida per informar a tots els participants de les iniciatives locals i europees que s’estaven duent a terme relacionades amb la bicicleta com a mitjà de transport i lleure:

Projecte Anella verda de Terrassa

És una iniciativa local del Ajuntament de Terrassa que te com a principals objectius promoure un ús públic respectuós amb l’entorn, protegir la biodiversitat i recuperar els espais agraris de l’entorn urbà  amb parcs agroforestals (xarxa camins rurals). Podeu trobar més informació a:

Presentació L’Anella Verda de Terrassa. En format pdf.

Blog oficial del projecte Anella verda de Terrassa

Projecte iniciativa anella verda terrassa bicicleta camins

Iniciativa 30km/h

Iniciativa europea per aconseguir 1 milió de signatures per a la creació de zones de reducció de velocitat a 30km/h amb el objectiu de protegir als ciclistes i vianants d’atropellaments.

Les QKs.cat (formalment Club ciclista QKs de Llum) també ens hi sumem al moviment 30km/h. Per la seguretat de tothom col·labora i signa ara online a:

http://es.30kmh.eu/

Iniciativa 30kmh bicicletas seguras

Leave a Reply