Premis QKs 6a edició – Concili Tardor 2015 – C.T. Les Fonts

Premis QKs 6a edició – Concili Tardor 2015 – C.T. Les Fonts

Premits QKS Concili 13N2015

Entregats pel molt Honorable Sr. Presi:

En tota Penya ciclista hi ha d’haver algú, almenys un, que li agradi anar molt en bici. És l’ únic que això del ciclisme li ve per herència tot i que ja de petit apuntava maneres movent-se per l’ ampolla jugant de quatre o de cinc. Quines condicions, quina força, quin canell des de la línia dels sis metres. La veritat és que tot i haver estat escollit en segona ronda del draft terrassenc, ha acabat recorrent-se tots els pavellons inhòspits de la ciutat com a veterà de l’ esport de la cistella. Apostrofant com diria l’ altre.

Des de que té nòvia que ha canviat els cotons per les licres. A tots ens fa certa il·lusió viure en directe aquest idil·li, aquest amor a primera vista, aquest enllaç romàntic que just es va maquinar en una sortida pujant cap a Can Torres. És com si veiéssim en directe un capítol de Cites a Tv3.

Una altra de les seves aficions. A ell no li van ni spotifys ni ‘satélite digital’ … ell és de cartellera de televisió de tota la vida. Tot analògic, fins i tot res de diaris digitals. Arreplega sempre diaris de terrassa de dies anteriors que després recicla per baixar Estenalles.

És tot un honor per mi entregar aquest premi al més prim i lleuger de tots, al topògraf del territori català, al gps dels mapes fets a mà, a un ciclista fet a sí mateix, a tot un ciclista de Penya, gràcies per compartir amb els demés tantes hores de ciclisme, de l’ antic i del nou, esperem que ens convidis a tots al Casament, faltaria més: Saperas-Nicky’s.

És tradició que en qualsevol cursa, tour, giro o volta, s’ entregui un mallot que acrediti qui va el primer de la general, qui és el líder de la muntanya, el campió de la regularitat … doncs aquí a les Qks no podíem ser menys. A les colles es premia al qui fa més sortides,el que fa més kilòmetres,  al qui no falla mai, i potser no tant a qui arriba abans o qui va més ràpid o qui puja amb més força o fa un tram a zero.

Però és de justícia fer un reconeixement a algú que sempre va un punt o dos per sobre damunt de la bicicleta. Aquell qui a cada sortida s’ esforça i s’ entrega. I no tant per guanyar res o per arribar abans i ser el primer, sinó perquè ell entén la bicicleta com això, com esforç, com lluita, amb la passió del qui és ciclista des de petit. Diuen que els nens vénen de Paris, ell també, però dels Cicles París. Ell ha frenat  amb cantilever, s’ ha pujat a sobre del titani, i del ferro colat. No es ven les bicis velles. Les conserva. Quan hi puja es trasllada als anys 90 quan practicava un esport minoritari que no és el que és avui. Perquè és un autèntic ciclista, llegeix llibres de ciclisme, se’n sap la història. Ha voltat per Europa fent ciclisme del bo. Desde Marmottes pels Alps a Holanda o recentment Bèlgica. En fi, un ciclista català de totes totes que com llegendes de la bici, com Purito, Flecha, Espartac o Pulidor, ell també té el seu topònim. És tot un plaer i un honor fer entrega d’aquest mallot de la Volta a Catalunya signat per totes les Qks, a en Jordi Putxi.

Es un orgull i satisfacció per mi i un gran honor se l’encarregat de donar aquest premi molt especial. Estem parlant d’un personatge únic, ràpid llest i amb un humor molt fi i Intel.ligent. amb ell és impossible d’aborrir-te, es especialista en fer bromes una darrera l’altre I sempre intel-lignets. Amb la bici no es tan rapid, mes ben dit es lentot. S’ha de dir però, que per les poques vegades que surt, el nanu està fortot. Ho dona tot a cada sortida. Fa un any es va aprimar molt i ara té un tipillu embajable. Es el Cunyat que tots voldriem tenir, per donar alegría aquells dinars avorrits de família. Fa poc va passar de ser professor a Doctor, després de molt esforç i treball ara tenim un altre Doctor al club. El que mes li agrada es pedalar per camps, camps de totes menes, camps verds, camp sembrats, camps de baques, camps pledeties, camps, camps camps….sempre Camps, demano un frot aplaus pel CAMPS!!!!

Aquesta qks es de les grosses, i com a gros que és també es mereix un premit gros. Va aparèixer un bon dia a les 9 al taller, ara fa ben be uns  4 anys. Desde llavors s’ha fet un lloc al grupu. A diferencia dels altres premiats d’avui a ell li agrada ser dels últims, allò tancant el grup. Segurament es una forma de protegir-nos a tots. Un bon dia li va canviar la vida, quan un tecnòcrata de la bici li va parlar de l’eix de 20. Dit i fet, es va posar un eix de 20 i tot va canviar, va veure la llum. Fa un temps que s’està preparant una bici que fliparem tots, una SantaCruz de revista. Com que es tant gros menja molt, entrecots, grans entrepans, i mig pollastre a les 7 del matí tot just abans d’anar a la Roca de muntanyola.  Es especialista en fer tremolar les cames, quan el veuen mes d’una ja li tremolen. Es un mestre de l’ortografia catalana, si Pompeu Fabra resusités i llegís un watsap dels seus, es tornatia a morir a l’instant. Si hem de ser justos, ens hem d’aixecar i aplaudir tots el gran Skoda!!!

Keika & Ironman

Club ciclista sopar concicli Qks de llum QKs.cat tardor 2015

Vídeo by Putxi:

qka caiguda cadira

Leave a Reply