Crònica sortida a The Moon Hill by Mad

Ying Yang Ying Ying!!, sona el despertador (per si no us heu adonat, a Xina sonen diferent), el paro sense mirar la hora y faig la croqueta una estona abans de sortir del llit. És hora d’esmorzar baixo al hall del hotel i omplo uns plats amb d’arros, noodles (fideus) i tofu. Quan quedo ben tip, aprofito per carregar aigua a la motxilla, plàtans, mango i coco. Tot just al costat del hotel i ha una tenda de lloguer de bicis, després de xerrar una estona aconseguim llogar les millors bicis que tenen, unes Merida Warrior sense frens de disc, quadre vermell que hem recorda a la del Nicky, 4 marxes (si arriba) i una suspensió que sembla estar sempre està bloquejada… En fi per 20 yuans al dia no ens queixarem (al canvi uns 2€…).
Li faig una foto al mapa que tenen a la tenda i emprenem l’aventura cap a Moon Hill, els primers km transcorren per dintre de la carretera principal que travessa el poble de Yangshuo i sembla que no hi ha cap tipus de norma de circulació, l’únic que importa es fer servir el clàxon per fer-te notar i si ets més gran passes primer… Ens creuem amb motos i bicis en sentit contrari al que nosaltres anem, al principi s’hem fa estrany però poc a poc sembla que dintre del caos hi ha un ordre. Sembla que les motos tampoc tenen número màxim d’ocupants i el casc es totalment opcional.
Després d’uns quants km per una pista de terra i asfalt mig trencat, arribem a Butterfly Spring, una cova on es poden visitar unes papallones xines de mil colors (primera foto de rigort). Seguim fins a un encreuament de carreteres on hem de seguir un km més per arribar a la base de Moon Hill. Lliguem les bicis a un arbre, amb una cadena que ens han deixat a la mateixa tenda de lloguer, i emprenem el camí de pujada de 800 escales per dintre del bosc ple de bambú i pins xinesos, fins a dalt de Moon Hill. Un cop a dalt ens trobem amb la recompensa gaudint d’unes vistes 360º espectaculars! Aprofitem per menjar el coco, plàtans i mango.
Tornada pel track que va paral·lel al riu Yuolong on descobrim pobles amb cinc o sis cases on tothom treballa al camp, ens creuem amb nens que surten d’algun col·legi local de la zona i els hi diem “Ni-hao”
però em mirant raro com si m’haguessin importat d’un altre país…
Finalment després d’uns quants km entre pobles, plataners i altra fauna de la zona arribem al riu Li, el riu principal on es pot navegar en barques de bambú i seguim per la vora del riu fins a arribar a Yangshuo, el poble on tenim el hotel. Tornem a la civilització on el tràfic augmenta i has de fer servir el timbre cada 5m que avances!
M’he adonat que a la Xina interior la bicicleta només és un medi de transport pels pobres que no poden comprar una moto, aquí no existeix el concepte de MTB que estem acostumats la majoria de nosaltres com a esport recreatiu. La gent no necessita fer esport perquè treballa al camp, o transportant coses amunt i avall tot el dia, ningú està gras.
El paro no existeix, tothom treballa sigui petit o gran. En fi, un altre país, una altre cultura diferent. Us deixo adjuntes unes quantes fotos de la sortida d’avui 🙂
Mad
From China with Love

Leave a Reply