Avançament temerari perillós a un grup de ciclistes

Avançament temerari a un grup de ciclistes

El darrer mes de Juliol a través del perfil a les xarxes socials d’un club ciclista vam veure un vídeo d’un grup ciclista circulant per carretera quan de sobte una furgoneta Citroën Berlingo de color groc inicia un avançament sense visibilitat i amb línia contínua. Afortunadament cap ciclista ni conductor que circulava en direcció contraria, va resultar accidentat. Podeu veure les imatges originals del vídeo al següent enllaç:

http://www.youtube.com/watch?v=jktR9qTGzVE

En veure la greu situació de perill, des del club ciclista QKs de Llum (QKs.cat) vam voler assegurar-nos que la policia tenia constància dels fets. Ens vam posar en contacte amb la unitat d’investigació dels Mossos d’Esquadra de trànsit i ens van comentar que ja havien vist el vídeo però que necessitaven tenir les imatges originals per poder formalitzar la denuncia i corresponent sanció al conductor/a del vehicle groc.

A partir d’aquí, vam contactar amb el, David Vega, ciclista que va enregistrar el vídeo del avançament temerari, i el vam posar en contacte amb la cap d’investigació dels Mossos d’Esquadra per tal de que facilites les imatges a la policia.

El passat diumenge dia 18 d’agost, a través dels diferents medis de informació, hem tingut constància que la conductora de la furgoneta groga que va realitzar el avançament temerari, ha sigut denunciada i imputada de conducció temerària. La jove conductora de 31 anys haurà de declarar davant les autoritats judicials.

Ahir dilluns, la productora audiovisual Lavinia, encarregada de proveir continguts per diferents canals de televisió com ara el canal Tele5 i Cuatro, es va posar en contacte amb el nostre club  per realitzar-nos una entrevista.

A l’entrevista els hi vam explicar que nosaltres en la majoria de sortides en bicicleta també enregistrem gravacions de vídeo per poder recordar els llocs i experiències que hem viscut. Malauradament algunes vegades també ens hem trobat en situacions perilloses com les del vídeo del David Vega. Aquesta vegada la nostre tasca es va limitar a posar en contacte el ciclista autor de la gravació amb la persona corresponent de la policia que portava la investigació per tal de que es prenguessin les accions judicials corresponents.

Podeu veure la notícia original emesa ahir dia 19 d’agost als informatius Tele5:

Isabel Jimenez informativos Telecinco

Entrevista Telecinco a Mossos Esquadra

Informatiu Telecinco 19-agost-2013 de les 15h, a partir del minut “20:00”

Informatiu Telecinco 19-agost-2013 de les 21h, a partir del minut “20:13”

Notícia a La Vanguardia Digital

Ens ha sorprès que la conductora del vehicle fos una noia jove de 31 anys perquè normalment aquest tipus de conductes temeràries al volant es donen en conductors/es de més edat que quan es van treure el carnet de conduir pràcticament no circulaven ciclistes per les carreteres i el trànsit era molt més reduït que avui en dia.

Finalment, des del club ciclista QKs de Llum, volem agrair al David Vega la seva contribució i també al cos dels Mossos d’Esquadra per investigar el cas i realitzar la corresponent denuncia.

Animem a tots els ciclistes a que denunciïn situacions com aquesta per tal de contribuir a la seguretat de tots els usuaris de la via publica i convertir les carreteres i ciutats en vies més segures per tothom.

Més enllaços de la notícia als medis de comunicació:

Notícia oficial Mossos d’Esquadra

Artícle a Nacio Digital

Notícia al 324

Artícle al 9 Nou

Artícle a EuropaPress

 

Leave a Reply