Diada amb bici by Lapi

Gran sortida, épica pels mortals, arregladeta pels “pros”. 11 de setembre. Bon cop de pedal, defensors de la terra, bon cop de pedal….

8 a la BP. Tiet, Tinick, Ironman i Lapi. Pujada cap a Matadepera, Pedritxes, Torrota, Pou del Glaç, aturades les mínimes…Seguim pel Collet Estret, Coll de tres Creus, Coma d’en Vila i baixem direcció Mura pel plà d’en Serrallonga, a on el Tiet fot una derrapada roda devant i petoneja el terra dur de pedra. S’aixeca com una molla tensada, o potser va rebotar? 3 feridetes a la cama i una mà resentida no impideixen continuar i el molt cabró acaba baixant les trialeres com un campió. Passem el Puig Andreu i arribem a la pista i al collet Roig. Baixem cap al Puig de la Balma i en trobem de turistes pero de la familia Doménech ni rastre. Entrepà, cocacoletes (te’n dec una, Quintana) i una ombra fresqueta que s’agraeix. Tenim 28º i el dia promet…ara comença la pujada cap a el coll de la Creueta que domina les valls de Mura, Rocafort i Vallhonesta. Baixem a tota llet cap al Farell i comença la llarguisima tornada per pista cap a la masia Mata-rodona. fa molta calor. 33º, jo acabo el meu aigua de la m otxilla (portava casi 2 llitres!) i el Tiet pateix molt amb el seus tradicionals (amb rutes llargues i amb molta calor) problemes dels peus. Hem d’anar parant a llocs amb ombra. Ens trobem a un ciclista que ve de Manresa i no te ni p.idea d’on va i em demana consell. Jo li dic que s’en torni per on ha vingut i ell diu que no repeteix camí. s’en va cap a la Balma de l’Espluga per baixar cap a el torrent de Matarrodona., diu que fins les 8 no l’esperen a casa…va sol i no coneix la zona. Aquesta gent fa patir…Pujem mig caminant cap al Coll de Tanca fins la font de la Pola a on ens recuperem amb l’aigua miraculosament fresca. Paisatje brutal, salvatge, espectacular, pero molt dur. Arribem a Coll de tres Creus i rematem baixant a la carretera i tornant cames ajudeu-me. Arribada a casa 13:45. 62kms, 1400 mtrs de desnivell.

L’Ironman proposa per l’Octubre fer una ruta circular de tot un dia voltant tot el parc (Terrassa, Sant Llorenç Savall, Mura, Rellinars, Terrassa) que jo calculo poden ser uns 80 kms i 2000 mtrs de desnivell. Ja anirem veient les adhesions al plà.

ATPC

Publicat a Crònica Clàssica

Deixa un comentari