Avançament temerari perillós a un grup de ciclistes

Avançament temerari perillós a un grup de ciclistes
Entrevista Telecinco a Xavi Navarro del club ciclista QKs de LLum

Avançament temerari a un grup de ciclistes

El darrer mes de Juliol a través del perfil a les xarxes socials d’un club ciclista vam veure un vídeo d’un grup ciclista circulant per carretera quan de sobte una furgoneta Citroën Berlingo de color groc inicia un avançament sense visibilitat i amb línia contínua. Afortunadament cap ciclista ni conductor que circulava en direcció contraria, va resultar accidentat. Podeu veure les imatges originals del vídeo al següent enllaç:

httpv://www.youtube.com/watch?v=jktR9qTGzVE

En veure la greu situació de perill, des del club ciclista QKs de Llum (QKs.cat) vam voler assegurar-nos que la policia tenia constància dels fets. Ens vam posar en contacte amb la unitat d’investigació dels Mossos d’Esquadra de trànsit i ens van comentar que ja havien vist el vídeo però que necessitaven tenir les imatges originals per poder formalitzar la denuncia i corresponent sanció al conductor/a del vehicle groc.

A partir d’aquí, vam contactar amb el, David Vega, ciclista que va enregistrar el vídeo del avançament temerari, i el vam posar en contacte amb la cap d’investigació dels Mossos d’Esquadra per tal de que facilites les imatges a la policia.

El passat diumenge dia 18 d’agost, a través dels diferents medis de informació, hem tingut constància que la conductora de la furgoneta groga que va realitzar el avançament temerari, ha sigut denunciada i imputada de conducció temerària. La jove conductora de 31 anys haurà de declarar davant les autoritats judicials.

Ahir dilluns, la productora audiovisual Lavinia, encarregada de proveir continguts per diferents canals de televisió com ara el canal Tele5 i Cuatro, es va posar en contacte amb el nostre club  per realitzar-nos una entrevista.

A l’entrevista els hi vam explicar que nosaltres en la majoria de sortides en bicicleta també enregistrem gravacions de vídeo per poder recordar els llocs i experiències que hem viscut. Malauradament algunes vegades també ens hem trobat en situacions perilloses com les del vídeo del David Vega. Aquesta vegada la nostre tasca es va limitar a posar en contacte el ciclista autor de la gravació amb la persona corresponent de la policia que portava la investigació per tal de que es prenguessin les accions judicials corresponents.

Podeu veure la notícia original emesa ahir dia 19 d’agost als informatius Tele5:

Isabel Jimenez informativos Telecinco

Entrevista Telecinco a Xavi Navarro del club ciclista QKs de LLum

Entrevista Telecinco a Mossos Esquadra

Informatiu Telecinco 19-agost-2013 de les 15h, a partir del minut “20:00”

Informatiu Telecinco 19-agost-2013 de les 21h, a partir del minut “20:13”

Notícia a La Vanguardia Digital

Ens ha sorprès que la conductora del vehicle fos una noia jove de 31 anys perquè normalment aquest tipus de conductes temeràries al volant es donen en conductors/es de més edat que quan es van treure el carnet de conduir pràcticament no circulaven ciclistes per les carreteres i el trànsit era molt més reduït que avui en dia.

Finalment, des del club ciclista QKs de Llum, volem agrair al David Vega la seva contribució i també al cos dels Mossos d’Esquadra per investigar el cas i realitzar la corresponent denuncia.

Animem a tots els ciclistes a que denunciïn situacions com aquesta per tal de contribuir a la seguretat de tots els usuaris de la via publica i convertir les carreteres i ciutats en vies més segures per tothom.

Més enllaços de la notícia als medis de comunicació:

Notícia oficial Mossos d’Esquadra

Artícle a Nacio Digital

Notícia al 324

Artícle al 9 Nou

Artícle a EuropaPress

 El pasado mes de Julio a través de las redes sociales de un club ciclista vimos un vídeo de un grupo ciclista circulando por una carretera cuando de repente una furgoneta Citroën Berlingo de color amarillo inicia un adelantamiento sin visibilidad y con línea continua. Afortunadamente ningún ciclista ni conductor que circulaba en dirección contraria, resultó accidentado. Podéis ver las imágenes originales del vídeo al siguiente enlace:

httpv://www.youtube.com/watch?v=jktR9qTGzVE

Tras ver la grave situación de peligro, desde el club ciclista QKs.cat quisimos asegurarnos que la policía tenía constancia de los hechos. Nos pusimos en contacto con la unidad de investigación de los Mossos d’Esquadra de tráfico y nos comentaron que ya habían visto el vídeo pero que necesitaban tener las imágenes originales para poder formalizar la denuncia y correspondiente sanción al conductor/a de el vehículo amarillo.

A partir de aquí, contactamos con David Vega, ciclista que grabó el vídeo del adelantamiento temerario, y lo pusimos en contacto con la unidad de investigación de la policía para que facilitase las imágenes originales.

El pasado domingo día 18 de agosto, a través de los diferentes medios de información, hemos tenido constancia que la conductora de la furgoneta amarilla que realizó el adelantamiento temerario, ha sido denunciada e imputada de conducción temeraria. La joven conductora de 31 años tendrá que declarar ante las autoridades judiciales.

Ayer lunes, la productora audiovisual Lavinia, encargada de proveer contenidos audiovisuales a diferentes canales de televisión como por ejemplo el canal Tele5 y Cuatro, se puso en contacto con nuestro club para realizarnos una entrevista.

En la entrevista les comentamos que nosotros en la mayoría de salidas en bicicleta también grabamos grabaciones de vídeo para poder recordar los lugares y experiencias que hemos vivido. Desgraciadamente algunas veces también nos hemos encontrado en situaciones peligrosas como las del vídeo de David Vega. En ésta ocasión nuestra tarea se limitó a poner en contacto el ciclista autor de la grabación con la persona correspondiente de la policía que llevaba la investigación, para que se tomasen las acciones judiciales correspondientes.

Podéis ver la noticia original emitida ayer día 19 de agosto en los informativos de Telecinco:

Isabel Jimenez informativos Telecinco

Entrevista Telecinco a Xavi Navarro del club ciclista QKs de LLum

Entrevista Telecinco a Mossos Esquadra

Informativo Telecinco 19-agosto-2013 de les 15h, a partir del minuto “20:00”

Informativo Telecinco 19-agosto-2013 de les 21h, a partir del minuto “20:13”

Noticia en La Vanguardia Digital

Nos ha sorprendido que la conductora del vehículo fuera una chica joven de 31 años porque normalmente este tipo de conductas temerarias al volante se dan en conductores/se de más edad que cuando se sacaron el carné de conducir prácticamente no circulaban ciclistas por las carreteras y el tránsito era mucho más reducido que hoy en día.

Finalmente, desde el club ciclista QKs.cat, queremos agradecer a David Vega su contribución y también al cuerpo policial de los Mossos d’Esquadra por investigar el caso y realizar la correspondiente denuncia.

Animamos a todos los ciclistas a que denuncien situaciones como esta para contribuir a la seguridad de todos los usuarios de la vía pública y convertir las carreteras y ciudades en vías más seguras por todo el mundo.

Otros enlaces con la noticia:

Noticia oficial Mossos d’Esquadra

Artículo en EuropaPress

Leave a Reply